Eerste steen rechts + Tweede steen links van Darynda Jones

De boeken van Darynda Jones zijn eigenlijk een mengeling van detective, het paranormale en romantiek. Maar in plaats van een heuse fantasywereld leeft het hoofdpersonage, Charley Davidson (Ja, zoals in Harley Davidson en dankzij haar ouders hun naamkeuze heeft ze die opmerking nog maar een duizend keer te horen gekregen) in dezelfde wereld waarin wij vertoeven. Alleen heeft zij het talent (al ziet ze het zelf minstens even vaak als een vloek) om de doden te zien. En het blijft niet bij het zien van de overledenen, ze komen allemaal bij haar terecht om haar om hulp te vragen. Zolang ze niet hun zaken hebben kunnen afronden kunnen ze immers niet 'verder' gaan en blijven ze op aarde spoken. Het is dus eigenlijk in haar eigen belang dat ze hen helpt want anders blijven ze haar lastig vallen. :)

En dan is er nog haar oom die politieagent is en maar wat graag dienst maakt van haar talent om zo onoplosbare mysteries te ontrafelen en goede punten te scoren op zijn werk. Bovendien runt ze zelf ook een privé-detective bureau, al brengt het helpen van overleden klanten natuurlijk niet veel geld op.

Jammer genoeg verklaren de meeste mensen (zeker haar stiefmoeder) haar voor gek wanneer ze in situaties terecht komt die ze enkel kan uitleggen door de waarheid te vertellen. Gelukkig heeft ze haar buurvrouw Cookie nog, die haar beste vriendin is. En dan is er ook nog de geest die mee in haar appartement leeft, al doet die meer dienst als decoratiestuk, vermits hij geen woord zegt.

In dit eerste boek begint Charley steeds regelmatiger te dromen over een knappe en mysterieuze man. Maar zijn het wel echt dromen? Verzint ze hem? Het lijkt immers zo levensecht. En wie is deze onbekende dan? Is hij ook een overledene die haar hulp nodig heeft, en laten ze haar nu zelfs tijdens haar slaap niet meer met rust? …

Ook in haar tweede boek sleept Darynda ons mee in de boeiende avonturen van Charley, die de doden ook wel kennen als 'De vrouw met de zeis'. Na het lezen van het eerste boek, dat ontzettend goed was meegevallen, was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg. Gelukkig zorgde de vlotte schrijfstijl van Darynda Jones, en haar geweldige hoofdpersonage er opnieuw voor dat je van de eerste pagina helemaal in het verhaal zit. Dankzij de droge humor van Charley, betrapte ik mezelf er regelmatig op dat ik aan het glimlachen was met haar uitspraken. Al maakt ze het zichzelf niet altijd even makkelijk door haar gebrek aan zelfbehoud. Maar dat zorgt er natuurlijk wel voor dat ze steeds opnieuw vanalles meemaakt en er zich vaak pas op het laatste nippertje uit kan redden. Wat het voor de lezer natuurlijk des te leuker maakt.

Eerste steen links - De stoere en sexy Charley Davidson is een privédetective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen. Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand: regelmatig krijgt Charley in haar dromen bezoek van een knappe, mysterieuze jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven. Wie is hij? En leeft hij echt of is hij ook een dolende geest? Charley weet niet wat ze op het spel zet als ze zich aan hem overgeeft, maar hem weerstaan kan ze ook niet!

Tweede steen rechts - Als Charley en haar beste vriendin Cookie een vermiste vrouw gaan opsporen, blijkt alles ingewikkelder dan het in eerste instantie leek. Ondertussen wordt haar vriendje Reyes geplaagd door demonen die maar één ding willen: contact met Charley. Lukt het Charley om de vermiste vrouw terug te vinden en haar geliefden te beschermen tegen het Kwaad?