Halverwege het graf - Jeaniene Frost

Titel: Halverwege het graf (Nachtjagers, 1)
Auteur: Jeaniene Frost
Uitgeverij: Xander Uitgevers
379p.

'Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker …'

De duistere, mysterieuze en dreigende cover van dit boek, met als centraal punt het stoere & sexy hoofdpersonage is de perfecte verpakking voor dit boek. Het geeft de sfeer van het boek mooi weer, je krijgt meteen een eerste indruk van het vrouwelijke hoofdpersonage dat niet met zich laat sollen en bovenal maakt het je heel nieuwsgierig naar het verhaal.

Bovendien is het dankzij deze cover dat ik dit boek in handen kreeg. Een tijdje geleden was er immers een wedstrijd op FB, waarbij je aan de hand van onderstaande foto een gokje kon wagen op de titel en auteur van dit boek. Het hielp me natuurlijk wel dat ik Violet reeds gelezen heb en hierdoor wist ik dat het dit boek niet kon zijn en dat het dus hoogstwaarschijnlijk 'Halverwege het graf' van Jeaniene Frost was. Een boek dat me door een mede boekenfan reeds eerder werd aangeraden én tegelijk ook het juiste antwoord. Vermits ik dit boek al een hele tijd wou lezen en waar ik dus heel erg blij mee ben.

Soms kom je bedrogen uit wanneer je zolang naar iets uitkijkt en er veel van verwacht, maar bij dit boek was dat absoluut niet het geval. Misschien was het niet zo slim van me om op de laatste dag van het jaar, pas in de namiddag nog aan dit boek te beginnen … Al helemaal niet vermits ik reeds snel merkte dat dit een boek is dat je echt niet wil neerleggen. Gelukkig vierde we de overgang van Oud naar Nieuw met ons tweetjes én moest ik dus niet de hele namiddag in de keuken staan want ik heb dit boek echt in één ruk uitgelezen.

De eerste ontmoeting tussen Cat en Bones is eerder een confrontatie tussen botsende karakters. Cat stapt misschien niet volledig uit vrije wil in hun samenwerking, maar Bones kennis komt haar wel heel goed van pas. Zijn 'Nosferatu 101' ontkracht meteen een paar van haar misvattingen rond vampiers en enkele van zijn onthullingen komen haar zeker goed van pas tijdens de jacht op zijn soortgenoten. Bovendien zorgt hij ook voor een fysieke training waarbij de bootcamp-variant een relaxte bedoening lijkt.

Hun samenwerking zorgt er echter ook voor dat Cat alles vanuit een andere invalshoek te zien krijgt. Een beeld dat er helemaal anders uitziet dan wat ze van jongsaf aan voorgespiegeld kreeg en hierdoor begint haar eerder rotsvaste overtuiging, geleidelijk aan barsten te vertonen.

Ze mogen dan wel halfdood & helemaal dood zijn, samen vormt dit onverwachtse paar een duo van partners-in-crime dat vooral dodelijk lijkt voor zijn vijanden.

'Halverwege het graf' is echt een boek waar je als lezer helemaal in kan wegduiken. De hoofdpersonages, hun conversaties die in het begin op een uitwisseling van vijandig spervuur lijken maar geleidelijk aan veranderen in een heel andere vorm van interactie, de spanning, het snelle tempo, de tegenstanders die zo omschreven zijn dat je ze even hartstochtelijk haat dan de hoofdpersonages doen, de vlotte schrijfstijl, …

Al deze aspecten zorgen ervoor dat je dit boek in één ruk uitleest. Eigenlijk ben ik blij dat ik het boek nu pas heb ontdekt, vermits ik nu toch iets minder lang op het vervolg zal moeten wachten.