Zondig Hart - Sylvia Day

Titel: Zondig Hart
Auteur: Sylvia Day
Uitgeverij: A.W.Bruna
p.

Eén blik was voldoende om het verlangen in elkaar aan te wakkeren. Maar Lady Jessica Sheffield is de bruid van iemand anders en Alistair Caulfield vertrekt naar de andere kant van de wereld. Nu, zeven jaar later en inmiddels weduwe, stapt Jessica aan boord van een schip dat haar naar een van de plantages van haar overleden man moet brengen. De succesvolle koopman en eigenaar van het schip herkent ze bijna niet. Alistair is een totaal andere man dan de jonge wilde hond die Jessica heeft leren kennen. Zeven jaar hebben ze hun verlangens ontkend, maar hoe lang kunnen ze dat tijdens deze reis volhouden?

Ik lees graag en de laatste tijd steeds meer. Wat ik echter tot nu toe nog nooit gelezen had was een historische roman. Mijn leesvoer kwam steeds uit de bibliotheek of boekenwinkel, maar ik had nog nooit een zogenaamd 'stationsromannetje' gelezen. Nochtans heb ik meerdere nichten die ze graag lezen en een goede vriendin van me was ook al fan van dit genre.

Maar daar kwam deze week dus verandering in. Een tijdje geleden organiseerde A.W. Bruna een wedstrijd waarin ze op zoek gingen naar mensen die het zagen zitten om een proefdruk van dit boek te lezen en recenseren binnen een vrij korte tijdspanne. Zelf hoorde ik toen niet bij de gelukkige winnaars, maar mijn vriendin wel. Van haar kreeg ik dan ook dit boek mee naar huis en dus heb ik me vandaag aan mijn eerste historische roman gewaagd.

Om te beginnen moet ik al zeggen dat ik het erg snel heb uitgelezen. Tijdens het lezen heb ik me wel een paar keer afgevraagd waarom er door sommige zo wordt neergekeken op dit soort romans terwijl diezelfde mensen wel mee op de kar sprongen toen 'Vijftig tinten' een heuse hype werd. 'Zondig hart' zou van mij zonder twijfel in de rekken mogen liggen terwijl het een 'ontspanning gegarandeerd'-label draagt.

Sylvia Day's Crossfire-trilogie had ik al gelezen en ook die boeken waren erg ontspannend, maar toch kan ik me hier als lezer veel meer in verliezen. Het lijkt wel alsof we de afgelopen maanden werden bedolven onder erotische verhalen, maar eigenlijk is 'Zondig Hart' leuker leesvoer omdat hier de erotiek wordt combineert met romantiek.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek. Van het historische tijdperk met zijn tijdsgebonden etiquette-regels, van de hoofdpersonages, de ontspannen schrijfstijl, … Maar ook van het feit dat je als lezer meerdere personages hun verhaal kan volgen.

Doordat het verhaal zich in het verleden afspeelt verloopt het leven er veel minder gejaagd dan wij nu gewoon zijn. Dit merk je ook bij de ontwikkeling van het verhaal. De personages beginnen niet direct met het ondertekenen van contracten en uitstallen van attributen. Je leert hen net rustig aan beter kennen en alles verloopt veel gemoedelijker waardoor je net meer met de karakters meeleeft en ook meer in het verhaal weg lijkt te duiken.

Blijkbaar was dit boek de inspiratiebron voor 'Verslaafd aan jou' het eerste boek uit de Crossfire-trilogie. Persoonlijk heb ik echter nog meer van dit boek genoten dan van de alom bekende reeks rond Gideon Cross. Mijn eerste kennismaking met een historische roman is dus echt wel geslaagd.