Als wij onszelf zijn - Lisa Renee Jones

Titel: Als wij onszelf zijn
Auteur: Lisa Renee Jones
Uitgeverij: Prometheus
287 p.

“Nu kennen we Rebecca's geheimen. En ook die van Sara. Nu gaat Sara zijn donkerste geheimen achterhalen … Maar zal dat de twee dichter bij elkaar brengen, of juist verscheuren?

Hij is haar leven geworden, haar hart, haar ziel. Maar hij is mysterieus en beschadigd, en draaigt vele geheimen met zich mee. Sara zou alles voor hem riskeren. Hij durft daardoor behoeften te tonen, zijn meest erotische verlangens. In het vuur van de passie zal hij alles onthullen wat hem kwelt, alles waaraan hij nooit kan ontsnappen. Om hem lief te kunnen hebben moet Sara zijn duisterste kant omarmen. “

Nu het mysterie rond Rebecca's verdwijning ontrafeld is, gaan Sara en Chris naar Parijs met de bedoeling om elkaar beter te leren kennen zonder hun vroegere fouten te herhalen. De erg rationele Sara, die steeds de neiging heeft om te veel na te denken en daardoor soms het antwoord op haar vragen over het hoofd te zien terwijl het vlak voor haar ligt. Chris die nog steeds de gewoonte heeft om zich af te sluiten in plaats van over zijn emoties te praten.

Het is de bedoeling dat hier verandering in komt, dat ze zowel elkaar kunnen vertrouwen als zichzelf aanvaarden en hierdoor samen sterker worden. Wanneer blijkt dat de problemen, zowel die uit het heden als verleden hen ook in Parijs weten terug te vinden wordt het wel erg moeilijk om dit te verwezenlijken.

Wat ik leuk vond aan 'Als wij onszelf zijn' is dat het nog steeds erg vlot leest én ontspannend leesvoer is. Ik kan echter niet ontkennen dat ik de voorgangers in deze reeks: 'Als ik jou was' en 'Als jij mij bent' beter vond.

Gebaseerd op de achterzijde van dit boek, die aankondigt dat 'Als wij onszelf zijn' de onvergetelijke climax van de ijzingwekkende en erotische reeks is, dacht ik als lezer dat dit het einde van de avonturen van Sara en Chris zou zijn. Maar als dit effectief het geval is, dan zijn er heel veel verhaallijnen niet afgerond. De hoofdpersonages die je als lezer het liefste volgt ronden het verhaal wel mooi af, maar de mysteries van de overige verhaallijnen zijn nog lang niet ontrafeld. Hierdoor kan je het einde, eigenlijk geen ontknoping noemen, vermits je met erg veel vragen achterblijft.

Na het lezen van de vorige twee boeken, vond ik dit derde deel iets te langdradig en minder spannend. Het leest nog steeds ontzettend vlot en ik zou een vervolg zeker nog lezen, maar had wel iets meer verwacht van 'Als wij onszelf zijn'.