Voor altijd - Cecelia Ahern

Dit boek is het allereerste boek dat ik van deze schrijfster las. En die eerste kennismaking was een hele leuke. Cecelia Ahern beschikt over het talent om een heel verhaal te bouwen rond een vrij eenvoudig idee. Misschien moet ik het eerder een vertellerstalent noemen als schrijftalent. Het boek is misschien geen literair meesterwerk, maar geloof me, daar trek je je absoluut niets van aan wanneer je al bij het prille begin van het boek zo in het leven van de twee hoofdpersonages opgaat, dat je bladzijde na bladzijde leest zonder het boek ook maar eventjes te willen neerleggen.

Net als Maeve Binchy en Katie Fforde, van wie ik beide grote fan ben, beschikt deze schrijfster dus over een uitmuntend verteltalent. Het verhaal wordt weergegeven in de vorm van brieven, mailtjes en berichten in chatrooms en leest mede dankzij de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl ontzettend vlot.

Rosie en Alex spelen dan wel de hoofdrollen in dit verhaal, maar we volgen hen vanuit verschillende perspectieven. Die extra perspectieven zorgen ervoor dat we ook te weten komen hoe hun vrienden en familie over de hele situatie denken.

Dankzij het vrij eenvoudige taalgebruik en de goede uitwerking van de personages, is dit echt een 'Feel Good'-boek geworden dat tijdens het lezen voor een instant gevoel van happiness zorgt. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het maar goed was dat ik mijn commentaar op het verloop van het verhaal stilletjes voor mezelf hield. Want die 'Allez' en 'Komaan, gun die twee nu eens hun geluk' of de 'Grrrr, wat kan er nu nog meer tegenzitten voor hen' waren anders wel redelijk hilarisch geweest. Gelukkig komt er ooit een einde aan alle tegenslagen, al moeten we er wel, samen met Rosie en Alex, lang op wachten.

Wie net als ik geniet van de vertellende schrijfstijl van zowel Maeve Binchy als Katie Fforde zal ongetwijfeld te vinden zijn voor dit super ontspannende boek.

Voor altijd - Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Rosie besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is. Zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen. Maar het loopt anders. Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen om voor haar dochtertje te kunnen zorgen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt.

Hun magische band houdt beiden op de been tijdens alle ups en downs in hun levens, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren en kilometers - of nieuwe relaties - zal overleven. In Rosie's achterhoofd speelt altijd de vraag of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden dan goede vrienden. Misverstanden, omstandigheden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?