Eerlijk duurt het langst - Kristan Higgins

Titel: Eerlijk duurt het langst
Auteur: Kristan Higgins
Uitgeverij: Harlequin
416p.

Ik had nog geen enkel boek van Kristan Higgins gelezen, maar dankzij een pakket met recensieboeken kwam daar verandering in. Wanneer je zonder bepaalde verwachtingen aan een boek begint van een voor jou onbekende auteur, kan het natuurlijk twee kanten uitgaan. Of het boek valt je helemaal niet of je hebt onverwachts enkele super amusante & ontspannende uurtjes leesplezier.

Men heeft het wel eens over een leugentje voor bestwil … Wel Grace maakt gebruik van fictieve-vriendjes voor bestwil. Nu ja, de eerste keer dat ze dit deed, werd ze plots wel door haar klasgenootjes opgemerkt, maar later merkte ze dat haar fantasie over die perfecte prins op het witte paard haar helemaal kon opmonteren wanneer ze in een dipje zat.

Maar dit keer was het gewoon pure noodzaak. Drie weken voor hun huwelijk werd Grace immers door haar verloofde Andrew gedumpt. Wat op zich al erg genoeg is, maar het werd nog moeilijker toen hij iets met haar zus begon. Ze wordt gek van de blikken vol medelijden die haar worden toegeworpen en dan die positief bedoelde peptalk. Wanneer ze naar een trouwfeest moet en opnieuw aan die blikken en het gefluister wordt blootgesteld wordt het haar even teveel. Maar al snel heeft ze de oplossing gevonden … ze verteld haar familie over haar nieuwe vriend. Wyatt is de ideale partner. Hij is kinderchirurg en wanneer hij niet bezig is met het redden van kinderlevens verzorgt hij zwerfkatten en vervult hij uitstekend zijn rol als de perfecte aanbidder.

Klein probleempje … Wyatt bestaat alleen in haar fantasie en haar familie wil hem dolgraag ontmoeten. Haar leugentje om bestwil brengt haar in een moeilijk parket. Wanneer ze dan ook nog eens een nieuwe buurman krijgt, wordt het helemaal complex...

Ik heb echt ontzettend veel plezier gehad met dit boek. Grace wiens ijverige fantasie haar in de meest onmogelijke situaties brengt zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht. Maar ook de andere personages dragen hun steentje bij. Zo is er Julian, die de perfecte echtgenoot zou zijn mocht hij niet op mannen vallen. Haar vriend, die vrijwel alles doet om haar te helpen. Maar ook het gezin waar ze opgroeide. Een gezin dat allesbehalve perfect is, maar toch ontzettend nauw met elkaar verbonden is. Het lijkt er misschien niet altijd op, maar wanneer de nood het hoogst is, zijn ze er voor elkaar. De band tussen de drie zusjes, haar hondje Angus McFangus die dan wel ontzettend lief kan kijken maar niet goed kan luisteren, de immer sympathieke mémé, … en natuurlijk ook Callahan O'Shea haar nieuwe buurman.

Na dit boek vraag ik me alvast af of haar andere boeken even grappig én ontspannend zijn. Twee aspecten die je tijdens het lezen van 'Eerlijk duurt het langst' zeker zal herkennen.