Slaaplied - Amanda Hocking

Titel: Slaaplied
Auteur: Amanda Hocking
Reeks: Watersong, boek 2
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
252p.

Gemma was altijd al een mooi meisje maar nu ziet ze er zo stralend uit dat alle ogen automatisch op haar gericht zijn zonder dat er zelfs maar enige moeite voor hoeft te doen of haar nieuwe verworven krachten moet aanwenden. Jammer genoeg ziet haar leven er niet even mooi uit.

Om het leven van haar zus en vriend te redden, heeft ze hen immers moeten verlaten. Ze mag geen contact met hen opnemen en moet de drie sirenen die haar leven helemaal overhoop hebben gehaald mee volgen. Dit doet ze dan ook, maar dat betekent niet dat ze ervan moet genieten, dus trekt ze mee met Penn, Thea en Lexi, maar weigert met hen te gaan zwemmen of zich te voeden. Een grote straf voor iemand die zo ontzettend veel van zwemmen houdt, maar al snel merkt ze ook dat zwemmen nu essentieel voor haar geworden is. Hoe langer ze bij het zeewater wegblijft hoe luider het Waterlied haar lijkt te lonken.

Terwijl Gemma probeert om te gaan met haar nieuwe krachten en lasten zijn haar zus en vrienden naar haar opzoek. Zij heeft hen dan wel achtergelaten om hun leven veilig te stellen, maar ze hebben alles over om haar terug te vinden én te redden. Een heuse research om te weten te komen tegen welke wezens ze nu juist strijden, een online zoekactie, … er worden zelfs een bovennatuurlijke zoekmethode aangewend. Niets is Alex, Harper en Daniel te veel in hun zoektocht naar Gemma.

Maar wat als ze haar vinden … ? Er is immers nog steeds Demeter's vloek die haar belemmert om haar eigen keuzes te maken en vrij te zijn. Of zou er toch een mogelijkheid zijn om aan deze vloek te ontsnappen?

Net als 'Lokroep' is ook dit boek opgebouwd uit korte hoofdstukken, de wisselende perspectieven van zowel Gemma als Harper en een eenvoudig taalgebruik. Deze drie factoren zorgen er voor dat het boek erg vlot leest en steeds in beweging blijft. Eén ding is zeker … 'Slaaplied' wiegt je absoluut NIET in slaap.