Firelight, Achter de Nevel - Sophie Jordan

Titel: Firelight – Achter de Nevel
Auteur: Sophie Jordan
Uitgeverij: Blossom Books
285 p.

Op het einde van 'Firelight, Ziel van vuur' begin Jacinda een fout waardoor ze gedwongen werd om terug te keren naar de draki-kolonie. Ook haar zus en moeder die samen met haar waren weggevlucht, kunnen nu niet anders dan in het gezelschap van Cassian terug te keren. Voor Jacinda betekent dit echter ook dat ze Will moet achterlaten. Onderweg worden ze tegengehouden en lijkt alles mis te lopen, tot net wanneer de nood het hoogst is Tamra zich voor het manifesteert en hierdoor hun leven redt.

Aangekomen in de kolonie, die vroeger haar thuis was, moet ze haar straf onder ogen komen. De koloniemeester is woedend, haar beste vriendin voelt zich verraden ... nu ja vrijwel iedereen behandeld haar als een verrader. Je kan wel stellen dat het leven in de kolonie voor Jacinda al een straf op zich.

Het is dan ook moeilijk voor haar om zich aan te passen aan haar nieuwe situatie. En er is maar één iemand die haar hierbij lijkt te willen helpen. Geleidelijk aan weet ze haar draai te vinden en de boze blikken van de andere draki te negeren, totdat plots Will in het draki-dorp opduikt. Hij heeft naar haar lopen zoeken en nu hij Jacinda gevonden heeft is hij niet van plan om zonder haar weg te gaan.

Opnieuw moet Jacinda een aantal beslissingen nemen, sommige zelfs met gevaarlijke gevolgen. Maar het zijn wel haar beslissingen én dit keer staat ze niet alleen.

Net als het eerste boek in deze reeks is ook 'Firelight – Achter de Nevel' opgebouwd uit korte hoofdstukken. Dit zorgt er in combinatie met de korte zinsbouw én eenvoudige schrijfstijl voor dat het boek erg vlot leest. Persoonlijk heb ik dit tweede boek liever gelezen als zijn voorganger 'Firelight, Ziel van vuur'. Waar het eerste boek eerder een introductie was, had ik het idee dat er in dit deel meer gebeurde. Zo kwamen we meer te weten over het leven in de kolonie en werd het nog makkelijker om Jacinda's keuze's te begrijpen. Ook Tamra begrijpt haar zus beter wanneer ze zelfs nu ze ineens aanzien heeft in hun dorp nog steeds niet behandeld wordt om wie ze is maar om wat ze is. Dat is immers niet zoveel beter als wanneer mensen je negeren om wat je niet bent. Gelukkig groeien de zusjes hierdoor wel dichter naar elkaar toe, waardoor ze aan het einde van dit verhaal (net als ik) samen klaar staan voor het vervolg van hun avonturen.