Trouwplannen - Katie Fforde

Sommige zien een luchtig boek als iets minderwaardig. Maar bij bepaalde zaken is luchtigheid nu eenmaal een noodzakelijke vereiste. Denk maar een luchtig geklopte slagroom of sabayon, of die ene luchtige chocomousse, die zo op je tong lijkt weg te smelten zonder zwaar op je maag te vallen … En dan heb je nog de boeken van Katie Fforde. Die niet enkel luchtig geschreven zijn en supervlot weglezen, maar ook nog eens meeslepend, ontspannend, hartverwarmend, grappig én betoverend zijn. Als ik me wil ontspannen en niet onmiddelijk weet welk boek ik moet kiezen … dan weet ik dat Katie Fforde sowieso een geweldige keuze is. Tot nu toe heeft nog geen enkel van haar boeken me ontgoocheld en dus staat haar naam voor mij synoniem voor gegarandeerde ontspanning.

En ja hoor, dat telde ook volledig voor dit boek waarin Sarah de spilfiguur is. Sarah is een weddingplanner. Ze bezorgt andere mensen een perfecte én onvergetelijke trouwdag terwijl ze zelf (shhht, vertel het niet door) niet in de liefde gelooft. Ze heeft het bovendien veel te druk voor een relatie, want over twee maanden moet ze op één en dezelfde dag twee bruiloften regelen: de belangrijke en opvallende bruiloft van een beroemdheid en de bruiloft van haar zus (die wel een heus plakboek vol trouwdromen heeft, maar niet het budget om deze te verwezenlijken). Gelukkig kan Sarah rekenen op de hulp van haar vriendinnen Elsa, een verlegen maar geweldige ontwerpster, en Bron, een getalenteerde kapper. De drie vrouwen steken al hun energie in het werk en er blijft geen tijd over voor romantiek of liefde. Maar terwijl de bruiloft(en) van het jaar steeds dichterbij komen, blijkt de liefde toch minder voorspelbaar dan gedacht.

Wie na dit boek dus net als ik ook haar andere boeken wil lezen kan ik alvast laten weten dat ik ook van de volgende titels ontzettend genoten heb:

Met de Franse slag, De kers op de taart, Praktisch Perfect, Een verleidelijk voorstel, Keukengeheimen, Zomerliefde, Levenslessen, Kunst & Vliegwerk