Echo - Alyson Noël

In 'Bestemming' kwam Daire tot de verbazende ontdekking dat ze een Zoeker of Soul Seeker is. Algauw bleek dat dit niet zomaar een 'fancy' benaming is, maar dat er heel wat bij komt kijken. Nu blijkt ook nog eens dat zij de enige is die de Onderwereld kan behoeden voor de invloed van de Richterfamilie. En daar kan ze best niet te lang mee wachten, vermits de Richters al volop bezig zijn met het aanrichten van ernstige schade. Als ze niet tijdig ingrijpt zullen ook de Midden-en Bovenwereld worden aangetast.

Geleidelijk aan ontdekt Daire steeds meer van haar nieuwe krachten en leert ze deze niet enkele te accepteren maar ook te beheersen. Ook wordt het steeds duidelijker dat, ook al zijn Dace en Cade tweelingbroers, ze niet meer van elkaar konden verschillen. Waar Dace een zuivere ziel heeft is die van Cade uitsluitend kwaadaardig. En dan blijkt ook nog eens dat de liefde tussen Dace en Daire er voor zorgt dat Cade nog krachtiger wordt.

Dit maakt het natuurlijk alleen maar moeilijker om alles tot een goed einde te laten komen. Het leren kennen en trainen van haar krachten plus het leren beheersen de natuurelementen zijn hierbij nog maar het prille begin. Er staat zowel hen als ons immers nog veel meer te wachten....

Ook dit tweede deel in de Soul Seeker-reeks las alweer erg vlot. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat het voor mij iets moeilijker is om me in dit boek te verliezen, terwijl dat me bij de 'Onsterfelijken'-reeks beter leek te lukken. Wat ik wel heel leuk vond bij dit boek zijn de Indiaanse tradities zijn erbij betrokken worden, de totemdieren die de personages perfect lijken te weerspiegelen en enkele mooie wijsheden die aan bod kwamen in dit boek. ('Licht & Duisternis zullen altijd bestaan. We zouden de ene immers niet kunnen herkennen zonder de andere.' - De waarheid zwart op wit, maar dan wel heel erg mooi beschreven)

Het volgende fragment vat voor mij het beeld van het kleine dorpje 'Enchantment' mooi samen.... “Er bestaat zoveel meer dan met het blote oog waarneembaar is. Er is een heel andere waarheid die mensen het liefst willen ontkennen.' Gelukkig voor ons is 'ontkennen' niets voor Daire en gaat ze de problemen te lijf. Waar een heel deel van de bevolking niets vermoed over al de bovennatuurlijke activiteiten die vlak onder het oppervlak broeien, komen wij samen met Daire en haar vrienden wel te weten wat er allemaal gaande is in 'Enchantment'.