Alexandra Penrhyn Lowe - Sevenster

Het hoofdpersonage in dit boek is de 13-jarige Eveline, oftewel Eef. Ondanks het feit dat ik niet echt meer tot de doelgroep YoungAdults behoor, kan ik nog steeds ontzettend genieten van deze ontspannende boeken. Alleen ergerde ik me aan het begin van dit boek wel erg in het 'tienertaaltje'. Vanaf het verhaal zich meer begon te ontwikkelen, minderde dit gelukkig al snel. Of ergerde ik me er alleszins minder aan doordat ik meer in het verhaal kwam.

Eigenlijk wou ik het boek vooral graag lezen omdat dit verhaal werd aangeprezen als de opvolger van Harry Potter en Stephenie Meyer. Als grote Harry Potter-fan (ja, nog steeds) was ik dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek. Maar eigenlijk ben ik door die aanprijzingen wel wat teleurgesteld. Begrijp me niet verkeerd, het is een leuk EN ontspannend boek. Waarin het hoofdpersonage dit keer een gave heeft die ik NIET zelf zou willen hebben. Bij andere boeken fantaseer ik wel eens over hoe het zou zijn om zelf met zo'n paranormale gave te leven, maar het zien van overledenen en kwade geesten staat niet op mijn 'leuke gaven'-lijstje. :)

Eveline kan dit dus wel. Alleen was haar gave verborgen en wordt alles in gang gezet wanneer ze samen met haar klasgenoten tijdens een spelletje 'Truth or Dare' wordt uitgedaagd om een geest op te roepen. Tijdens deze oproeping ziet Eef plots allerlei dingen en wijst haar hand op onverklaarbare wijze, letter per letter, de zin 'De wachter is wakker.... ' aan.

Wanneer ze na deze avond plots allerlei onverklaarbare dingen begint te zien, heeft ze schrik dat ze bezeten is door 'de Wachter'. Dankzij een waarzegster komt ze te weten dat er een verklaring is voor haar paarse ogen die niemand lijkt te kunnen zien behalve zij zelf. Blijkbaar heeft ze de eeuwenoude gave van de Wachters, een gave die was afgeschermd maar nu is wakker gemaakt. Door deze gave kan ze geesten en demonen zien, maar zij zien haar ook. Een hele tijd durft ze niemand in vertrouwen nemen, maar uiteindelijk neemt ze haar beste vriendin Cleo in vertrouwen en gaan ze samen op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stellen.

Het boek leest wel erg vlot maar zal door mij niet worden aangeprezen als de opvolger van Harry Potter. Voor mij is het dus eerder een leuk, ontspannend Young Adult fantasy-boek, maar toch geen nieuwe hype.