Strandberg Mats & Elfgren Sara B - De Cirkel

Van dit boek wist ik eigenlijk niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik had nog geen recensies gelezen en stapte dus zonder verwachtingen in het verhaal. Beide schrijvers slagen er echter in om je vanaf het begin van het boek, waar het vreemde overlijden van een personage het verhaal al snel in een stroomversnelling brengt, mee te sleuren in de avonturen van de hoofdpersonages. De zes vrouwelijke hoofdpersonages, die alle zes totaal verschillende karakters hebben worden door de vreemde gebeurtenissen in Engelsfors al snel bij elkaar gebracht en gedwongen om samen te werken. Dankzij de botsende karakters verloopt dit natuurlijk niet zonder problemen. Bovendien reageren ze ook elk anders op het ontdekken van hun 'gave' die ze als Uitverkorenen ontwikkelen.

Doordat de schrijvers het verhaal afwisselend uit de perspectieven van deze zes meisjes vertellen, zien we alle kanten van het verhaal en is er ook meer afwisseling. Iedere keer dat men van perspectief en dus ook van personage verandert lijkt het alsof je ieders persoonlijke verhaal in het grote geheel lijkt te lezen. Ieder meisje heeft haar eigen geheimen en pas geleidelijk aan komen we deze te weten, tot alle puzzelstukjes aan het einde van het boek hun plekje in het grote raadsel lijken te vinden.

De Cirkel - Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven. Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben. In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…