Jennifer Probst – Getrouwd met een miljonair-serie

Jennifer Probst's 'Getrouwd met een miljonair'-serie lijkt wel een mengeling van een ontspannend Chicklit boek met een snuifje 'Vijftig Tinten'. In tegenstelling tot de laatst vermelde boeken, komt er hier echter iets meer bij kijken dan het aan elkaar rijgen van seks-scènes. Ik kan onmogelijk gaan beweren dat ze een plaats verdienen tussen de grote klassiekers, maar Probst's boeken, zorgden er wel voor, en dat zelfs drie keer op rij, dat ik me onzettend geamuseerd heb. Ontspanning troef dus. De personages zijn leuk uitgewerkt en daardoor leef je direct met hen mee en word je snel in het verhaal mee gezogen.

Wat ik bij deze reeks ook wel erg leuk vond, is dat de personages van het volgende boek reeds in het voorgaande boek worden voorgesteld. Op die manier ben je sowieso al benieuwd naar wat er hen in het nieuwe boek zal overkomen. Bovendien komen eerdere hoofdpersonages ook in de latere boeken opnieuw even voor, zodat je weet hoe alles voor hen verder is verlopen. Zo is Alexa, het vrouwelijke hoofdpersonage uit het eerste boek 'Het Huwelijkscontract' de beste vriendin van Maggie die in 'De Huwelijksval' de hoofdrol voor haar rekening neemt. Bovendien wordt Maggie in dit boek de schoonzus van Carina, die vervolgens in het derde boek 'De Huwelijkskans' op zoek gaat naar haar prins op het witte paard.

Zelf heb ik de drie boeken vrij kort na elkaar gelezen. Wie op zoek is naar een spannend en onvoorspelbaar verhaal zal deze boeken waarschijnlijk niet graag lezen. Want zoals je al kan raden lijken ze wel vrij erg op elkaar. Wie graag even alle eventuele zorgen wil vergeten en zijn gedachten eventjes wil stopzetten, zal echter met heel veel plezier in deze boeken wegduiken.

Blijkbaar komt er zelfs nog een vierde boek in deze serie, eentje dat ik ongetwijfeld ook zal lezen.

Het Huwelijkscontract - Een huwelijkscontract met strenge regels Alexa McKenzie is impulsief, runt een boekwinkeltje, heeft het helemaal gehad met mannen én heeft snel geld nodig om haar ouderlijk huis te redden. Ze kan in haar wanhoop niet vermoeden dat de broer van haar beste vriendin haar redder zal worden. Tegenwoordig is hij een machtig zakenman, maar ooit was hij de jongen die haar hart brak. Miljonair Nicholas Ryan gelooft niet in het huwelijk, maar om zijn vaders bedrijf te kunnen erven moet hij trouwen. Wanneer hij ontdekt dat de jeugdvriendin van zijn zus in financiële moeilijkheden zit, doet hij haar een gewaagd aanbod: een huwelijkscontract met een aantal strikte regels. Geen gedoe. Alles zakelijk houden. Niet verliefd worden. Het is maar voor een jaar, dus het kan voor beiden niet moeilijk zijn zich aan de regels te houden. Toch?

De Huwelijksval - Italiaanse miljonair zoekt nepverloofde. Als tegenprestatie tot alles bereid… Om gehoor te geven aan de wens van zijn overleden vader is de onweerstaanbare miljonair Michael Conte op zoek naar een verloofde. Een bruid die bij zijn traditionele Italiaanse familie past. En hij heeft haast, want alleen als hij verloofd is mag zijn zus trouwen. In het geheel niet van plan zich echt vast te leggen, vraagt hij de vurige en eigenzinnige fotografe Maggie Ryan ten huwelijk. Als zij ermee instemt zijn ‘verloofde’ te zijn tijdens een tripje naar Milaan, belooft hij niet meer te flirten met Maggies beste (en getrouwde) vriendin Alexia. Maar eenmaal in Italië spatten de vonken ervan af tussen Michael en Maggie. Is een huwelijk dan toch een verleidelijke val?

De Huwelijkskans - Carina Conte is al sinds haar tienerjaren hevig verliefd op Max Gray, de beste vriend van haar broer Michael. Inmiddels heeft ze haar MBA gehaald en werkt ze voor Michaels nieuwe bedrijf, een snelgroeiend bankimperium. Maar sommige dingen veranderen nooit: haar traditionele familie behandelt haar nog steeds als een klein meisje. Met drie succesvolle en waanzinnig aantrekkelijke broers en zussen boven haar wordt zij nog altijd gezien als het lelijke eendje. En Max, de nieuwe directeur van de bank, merkt haar na al die jaren nog steeds nauwelijks op. Max weet dat Carina verboden terrein voor hem is. Maar zijn lust wint het van zijn verstand en op een conferentie beleven ze een spannende onenightstand. Mevrouw Conte, haar moeder, betrapt hen echter, en volgens de traditionele Italiaanse familiecode moeten ze trouwen. Max is doodongelukkig en Carina is furieus door dit gedwongen huwelijk. Maar Max weet nog niet wat woede kan losmaken in een vrouw.