Alice in Stoomland - Francesco Dimitri

Wie dacht dat Wonderland een wonderbaarlijke plek is heeft duidelijk de grenzen van Francesco Dimitri's Stoomland nog niet overschreden. In dit surreële verhaal worden Lewis Carroll's personages in een nieuw jasje gegoten, waardoor ze haast onherkenbaar worden.

Het lijkt alsof je aan het begin van dit verhaal mee op een kar springt, die bladzijde per bladzijde, meer en meer op hol slaagt. Francesco Dimitri creëert een chaotische droomwereld waarin de lezer niet weet welke verrassing hem te wachten staat, noch welk karakter of nachtmerrie-waardig wezen hem opwacht tussen de volgende regels.

Zijn verrassende personages én schrijfstijl trekken je al snel mee in een heel nieuwe wereld. Die dan wel soms moeilijk te vatten is, maar bovenal de perfecte locatie voor deze avontuurlijke tocht.

Alice in Stoomland – Ben lijdt aan het Alice in Wonderland-syndroom, een ziekte die zijn waarneming beïnvloedt en hallucinaties tot gevolg heeft. Hij verdient zijn brood met het lezen van manuscripten. Een anonieme auteur e-mailt hem een verhaal getiteld De avonturen van Alice in Stoomland.