Ademloos-trilogie van Maya Banks

E.L.James heeft er met haar succesvolle Vijftig Tinten-reeks, net als Dan Brown met zijn Da Vinci Code, voor gezorgd dat een specifiek genre plots ontzettend populair werd. Dankzij haar konden auteurs die eerder geen succes hadden, hun boeken nu heruitgeven en meegenieten van het succes. Al zijn er echter ook heel veel nieuwe auteurs die nu ook de kans krijgen om hun boek gepubliceerd te zien worden.

Natuurlijk is de Vijftig Tinten-reeks geen literair meesterwerk, dat zal je me zeker niet horen beweren. Het zou ook moeilijk zijn om dat overtuigd te kunnen volhouden terwijl het verhaal, nu ja, niet echt veel verhaal te bieden heeft. Maar het is wel, desondanks de schrijfstijl, super ontspannend leesvoer, ook al is het blijkbaar ontzettend not-done om dat zeggen.

Toch ben ik haar enige dankbaarheid schuldig, want dankzij het grote succes van Christian en Anastacia, heb ik dus ook andere auteurs leren kennen. Daar zaten jammer genoeg ook een aantal tussen die me niet liggen. Zo vond ik de boeken van Lucinda Carrington nogal tegenvallen, de boeken van Indigo Bloom heb ik aan me laten voorbij gaan en de nieuwe trilogie van Vina Jackson stak me zelfs zo hard tegen dat ik het na één boek voor bekeken heb gehouden.

De Crossfire-trilogie van Sylvia Day vond ik dan weer wel leuk om te lezen maar in dit genre is Maya Banks mijn favoriete auteur tot nu toe. Ook haar boeken zijn geen literaire meesterwerken, maar ze lezen wel ontzettend vlot en zijn dus ideaal leesvoer wanneer je je wil ontspannen. Ok, misschien zijn ze wel het equivalent van een doorsnee romcom-filmpje. Verstand op nul en ontspannen … maar hé, iedereen heeft recht op zijn eigen pulp fiction. En de boeken van Maya Banks zorgen gegarandeerd voor instant-ontspanning. :)

1. Geheim Verlangen - Gabe Hamilton zou hiervoor branden in de hel, maar het kon hem niet schelen. Vanaf het moment dat Mia Crestwell de balzaal van het Bentley Hotel in liep, kon hij zijn blik niet van haar afhouden. Maar Mia was een verboden vrucht. Het kleine zusje van zijn beste vriend. Alleen was ze nu volwassen geworden, en dat was hem niet ontgaan. Hij had jaren geprobeerd om haar verleiding te weerstaan. Maar dat was nu afgelopen. Als Gabe Mia zijn gevaarlijke, uitdagende wereld in trekt, beseft ze dat er veel is dat ze niet van hem weet. Hoe ver gaan zijn wensen? Hun relatie is intens en gepassioneerd, maar dan dreigt hun geheime affaire onthuld te worden, en blijken ze kwetsbaarder voor verraad dan ze ooit konden denken.

2. Gevaarlijke liefde - Jace Crestwell, Ash McIntyre en Gabe Hamilton zijn al hun hele leven beste vrienden en al jaren succesvolle zakenpartners. Ze zijn machtig, rijk en onweerstaanbaar. En Jace en Ash delen alles, zelfs hun vrouwen.Maar dan ontmoeten ze Bethany, en Jace begint iets te voelen wat hij nog nooit heeft ondervonden: jaloezie, en een obsessie die zo krachtig is dat hij er geen controle over heeft. Jace is niet bereid om Bethany te delen. Met niemand. Hij is vastbesloten de enige man in haar leven te worden, en dat brengt zijn levenslange vriendschap met Ash in gevaar. Maar Bethany heeft haar eigen geheimen. En ze is niet bereid zich bloot te geven aan een man met de reputatie van Jace

3. Vurige Obsessie - Als het om seks gaat, leeft Ash McIntyre altijd zijn wilde kant uit hij is extreem en compromisloos. Hij eist controle. En hij geeft de voorkeur aan vrouwen die dat uit handen willen geven. Tot hij Josie ontmoet, de enige vrouw die immuun lijkt te zijn voor zijn charmes en zijn rijkdom. Geïntrigeerd begint hij aan de jacht, vastbesloten om het niet op te geven, vastbesloten om haar niet te laten ontsnappen. Hij had nooit gedacht dat de enige vrouw die ooit nee tegen hem heeft gezegd, degene is die hij koste wat het kost wil hebben.