Reigers Vlucht - Sophie Lucas

Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet het soort boek is dat ik doorgaans lees. Meer zelfs, normaal zou ik het zelfs niet meenemen uit de bibliotheek. Maar dat deed ik dit keer dus wel.En wat bleek, 'Reigers vlucht' viel geweldig mee. Ik heb zelfs echt genoten van het lezen van dit boek. Het verhaal is zeer beeldend geschreven en Sophie Lucas toont heel veel oog voor detail. Zowel voor Cang Lu als Mei Lin doen een aantal gebeurtenissen hun leven zoals ze gewend waren helemaal omslaan. Doordat de schrijfster haar personages zo goed heeft uitgewerkt, lijkt het wel alsof je als lezer samen met hen deze veranderingen beleeft.

Ik snapte in het begin van het verhaal niet goed waarom het boek werd ingedeeld bij fantasy. Aanvankelijk lijkt het eerder een historisch verhaal dat zich afspeelt in het Oosten, waarin de schrijfster veel aandacht toont voor de beleefdheidsvormen en het grote onderscheid tussen het gewone volk en de Oosterse adel. Tegen het einde van het boek snapte ik echter dat Cang Lu's vaardigheden die eerder eerst een psychologische verklaring leken te hebben, de doorslaggevende factor vormden om het boek onder te delen bij het fantasy-genre.

Reigers vlucht - Er dreigt oorlog in het keizerrijk Yuan. De jonge prinses Mei Lin kan zich moeilijk schikken in de ceremoniƫle rol die in het keizerrijk voor haar is weggelegd. Wanneer ze kennismaakt met paleisdienaar Cang Lu, een jongen met bovennatuurlijke gaven, komt ze een complot op het spoor dat haar leven, dat van de keizer en zelfs het hele rijk bedreigt. Eindelijk kan ze een rol van belang spelen.

Maar om haar land te redden moet Mei Lin alles opgeven wat ze liefheeft en zich verbinden met haar grootste vijand. Toch is het Cang Lu die uiteindelijk het grootste offer brengt.