Kipwok met kokosmelk / (GB)

kruidentuiltje * 500g kipfilet in stukjes gesneden * 1 sjalot * 2 groene paprika's * 1 bos pijnajuintjes * 1 broccoli * 2 teentjes look * 250ml kokosmelk * een handvol cashewnoten of pijnboompitten * 1 ananas (vers of uit blik) * handvol rozijntjes * handvol koriander of bieslook * 5el currypoeder * 250g basmatirijst * 2el olijfolie

Zet de wok op een hoog vuur, verwarm de olie en doe er de grof gesnipperde sjalot in. Vermeng ondertussen de kippenblokjes met 2el currypoeder. Doe ze bij de ui en bak ze tot ze mooi bruin zien. Doe er vervolgens de blokjes paprika, en de gekookte broccoliroosjes en het kruidenbuiltje bij. En laat alles op en hoog vuur ongeveer 3 minuten bakken. Doe er de kokosmelk bij samen met de pijnajuintjes (in ringen) en laat het geheel enkele minuten sudderen, voeg naar eigen smaak eventueel nog wat currypoeder toe. Voeg vervolgens de blokjes ananas, de pijnboompitten en de rozijntjes aan toe. Laat even sudderen in de wok en voeg er tenslotte de fijngesneden koriander aan toe en laat nog een minuutje sudderen. Serveer met de basmatirijst.