Roerbakkip met gember

2el zonnebloemolie * 1 sjalot in ringen * 175g wortel in dunne reepjes * kippenborstfilet * 2el verse gember (geraspt) * 1tl gemberpoeder * 4el zoete sherry * 1el tomatenpuree * 1el rietsuiker * 1dl sinaasappelsap * 1tl maïzena * mandarijntjes (gepeld en in partjes) uit blik * verse bieslook

Verhit de olie, roerbak de sjalot, wortels en look gedurende 3 minuten op hoog vuur, tot de groenten zacht beginnen te worden. Snij de kip in dunne reepjes. Voeg de kip met de verse gember en het gemberpoeder toe aan de groenten. Roerbak het geheel nog eens 10 minuten. Meng de sherry, tomatenpuree, suiker, fruitsap en de maïzena in een kom. Schenk het mengsel in de wok en verhit tot het begint te pruttelen en het vocht indikt. Voeg de mandarijntjes toe en schep alles voorzichtig om. Schep het gerecht in warme kommen en garneer met vers geknipt bieslook