Kerriewok met kalkoen en rivierkreeftjes - Smakelijk 4

250g kalkoensneetje, in reepjes * 75g rivierkreeftenvlees * 2 wortelen * 2 preiwitten * 1/2 sjalot * eventueel half teentje knoflook * 25g rozijnen * 1 zakje langkorrelrijst * 1/2 blokje kippenbouillon * zonnebloemolie of oosterse bakolie * 1/2 el kerriepoeder * 1/4 koffielepel paprikapoeder * 1/4 koffielepel komijn * 1/2 capsule saffraan * peper en zout

Snij de wortelen en de preiwitten in kleine stukjes. Snipper het knoflook en de sjalot fijn. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Verhit de olie in een wok en stoof het knoflook en de sjalot even. Doe er de kalkoenreepjes bij en bak al roerend goudbruin. Bestrooi met het kerriepoeder, de komijn en het paprikapoeder en roer goed om. Verkruimel er het blokjes kippenbouillon over en bevochtig met een kopje water. Meng er de saffraan onder.

Voeg de rozijnen, de stukjes prei en wortel toe en laat afgedekt 15 minuten sudderen. Voeg de uitgelekte rijst en het rivierkreeftenvlees toe en schep om. Laat nog even doorwarmen. Kruid met peper en zout.

Ik heb voor dit scampi's gebruikt omdat ik geen rivierkreeftenvlees kon vinden in de supermarkt. Let op met het gebruik van de saffraan. Gebruik eventueel iets minder om te voorkomen dat deze smaak het hele gerecht overheerst.