Gebakken rijst met ei

150g langkorrelige rijst * 3 eieren, geklopt * 2el plantaardige olie * 2 teentjes look, geperst * 4 lente-uitjes gesnipperd * 125g gekookte doperwtjes * 1el sojasaus * snuifje zout * reepjes lente-ui, ter garnering

Kook de rijst 10 - 12 minuten in kokend water tot hij bijna gaar is. Laat de rijst goed uitlekken, spoel hem met koud water af en laat hem nogmaals uitlekken. Schenk de geklopte eieren in een pan en bak ze al roerend op een laag vuur tot ze licht gestold zijn. Verhit de olie in een voorverwarmde wok tot hij goed heet is, draai de pan zo nu en dan. Voeg de geperste look, de lente-uitjes en de doperwtjes toe. Bak het geheel 1 à 2 minuten en roer af en toe. Roer dan de rijst door het mengsel. Voeg de eieren, de sojasaus en het zout toe en roer alles goed door elkaar. Schep de gebakken rijst op de borden en garneer het gerecht met de reepjes lente-ui