Foeyonghai met kip (Verrukkelijk en exotisch koken met de wok)

175g kipfilet * 1/2tl zout * peper * 1tl rijstwijn of droge sherry * 1el maïzena * 3 eieren * 1/2tl fijn gesnipperde lente-uien * 3el plantaardige olie * 125g doperwten * 1tl lichte sojasaus * zout * paar druppels sesamolie

Snijd de kip, dwars op de draad in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes kip in een ondiepe schaal. Mengs 1/2 tl zout, de peper, rijstwijn of sherry en de maïzena in een kleine kom. Schenk het mengsel over de kip en schep het vlees erin om. Klop de eieren los in een kleine kom met een beetje zout en de lente-uien. Verhit de plantaardige olie in een voorverwarme wok en roerbak de stukjes kip ca.1minuut. Zorg ervoor dat de stukjes kip niet aan elkaar kleven. Schenk de losgeklopte eieren over de kip en roerbak het geheel tot de eieren stollen. Roer niet te ruw, anders breekt het ei in te kleine stukjes. Roer de olie onder in de wok, zodat de foeyonghai goed omhoog komt. Voeg de doperwten, sojasaus en zout naar smaak toe en schep alles om. Schep het gerecht op warme borden, sprenkel er sesamzaad over en serveer het.