Gebakken rijst met varkensvlees

150g langkorrelige rijst * 3el arachideolie * 1 grote ui, in 8 stukken * 225g varkenshaas, in dunne plakken * 2 grote champignons in schijfjes * 2 teentjes look, geperst * 1el sojasaus * 1tl donkere basterdsuiker * 2 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes * 60g gekookte doperwtjes * 2 eieren, losgeklopt

Kook de rijst ongeveer 15 minuten in kokend water tot hij gaar maar niet papperig is. Laat de rijst uitlekken, spoel hem met koud water af en laat hem nogmaals goed uitlekken. Verhit de arachide-olie in een voorverwarmde wok. Roerbak de ui en het varkensvlees 3-4 min. tot het iets bruin begint te worden. Voeg de champignons en de look toe en roerbak alles 1 minuut. Voeg de sojasaus en de suiker aan het mengsel toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten. Roer de rijst, de tomaten en de doperwten goed door het mengsel en schep het geheel in een voorverwarmde schaal. Schenk de eieren in de wok en bak ze al roerend met een pollepel 2-3 minuten tot ze beginnen te stollen. Schep het rijstmengsel terug in de wok en roer goed om. Schep de rijst op de borden en dien onmiddelijk op.