Varkensvlees in zoetzure saus

450g varkenshaas * 2el zonnebloemolie * 225g courgettes * 1 rode ui * 2 teentjes look * 225g wortels * 1 rode paprika * 100g jonge maïs-kolfjes * 100g champignons * 175g verse ananas * 100g taugé * 1,5dl ananassap * 1el maïzena * 2el sojasaus * 3el tomatenketchup * 1el wittewijnazijn * 1el honing

Reinig de groenten. Snij de courgette in de lengte in vieren, verwijder de pitten en snij de rest het vruchtvlees in smalle reepjes. Snij de rode ui in ringen, pers de look uit. Rasp de wortels en snij ze in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes van de paprika, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de champignons in schijfjes en de ananas in blokjes. Snijd de varkenshaas met een scherp mes in stukken van gelijke grootte. Verhit de olie in een voorverwarmde wok. Roerbak de stukjes vlees ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn en aan de randen knapperig beginnen te worden. Voeg de ui, look, wortels, courgettes, paprika, maïskolfjes en champignons toe aan het vlees en roerbak het geheel nog vijf minuten. Voeg de blokjes ananas en de taugé toe en roerbak ze nog 2 minuten mee. Meng het ananassap, de maïzena, sojasaus, tomatenketchup, wittewijnazijn en honing. Schenk het mengsel in de wok en kook op een hoog vuur tot een gebonden saus. Schep de ingrediënten steeds om. Schep het gerecht in kommen en serveer heet.