Frambozenbavarois

20g bladgelatine * 300g frambozen * 150g perzik * 100g suiker * 3/4dl water * sap van 1/2 citroen * 3dl slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 75g basterdsuiker

Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water. Los de suiker in het water op, breng dit aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Laat wat afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes één voor één uit en los ze in de warme siroop op. Als het lobbig is geworden schep je er het citroensap onder. Scheid de eieren en roer de dooiers zachtjes door elkaar au bain marie. Klop het eiwit stijf en schep alles door de stroop. Klop de room stijf en luchtig en schep die samen met de suiker en de frambozenpuree door het citroenmengsel. Vet een vorm in met eiwit of olie. Schep de bavarois erin en zet minstens 3 uur koel weg. Maak de bavarois met uw vingertippen los van de rand en de want van de vorm, en stort op een schotel. Garneren met amandelschilfers en dunne chocoladesaus.