Appeltjes uit de oven

4 appels * 10 g zachte boter * 20 g rietsuiker * een snuifje kaneel * nootmuskaat * 12 vierkantjes brickdeeg (20 cm) * 1 ei * 2 eetlepels honing * 4 eetlepels calvados

Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor. Vermeng de zachte boter met de rietsuiker, een snuifje kaneel en wat nootmuskaat. Stop de suikerboter in de appels.Bestrijk 12 vierkantjes brickdeeg (van 20 cm) aan beide kanten met gesmolten boter. Leg ze per drie op elkaar en verpak dan een appel in elk brickdeeg-stapeltje. Vouw dicht als beursjes, las de randen met losgeklopte eierdooier. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Lekker erbij: honingkaramel
Verwarm 2 eetlepels honing met 4 eetlepels calvados en laat op een heel zacht vuur inkoken tot een lichte karamelsaus.

3