Clafoutis met appel en speculaas (Colruyt)

3 appels * 4 à 6 speculaasjes * sap van 1 sinaasappel * 3 eieren *100g suiker * 3 el bloem * 2dl volle melk * ½ zakje bakpoeder * 1el boter * 1el amandelschilfers * ¼ tl kaneel

Schil de appelen en snij in stukjes. Doe deze stukjes samen met de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 minuten. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe. Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, het kaneel en bakpoeder. Strijk een ovenschaal in met boter en giet er de helft van het eimengsel in. Bedek met de speculaas compote en strooi er de amandelschilders over. Giet er de rest van het mengsel over. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175°C voorverwarmde oven.