Rabarbercrumble (Feest / Nigella Lawson)

750g gekuiste rabarber (in blokjes van 1 cm) * 50g suiker * 1el boter * 1el vanille-extract * 1el maïzena / 150g bloem * 1tl bakpoeder * 110g ongezouten boter (koud en in stukjes) * 3el vanillesuiker * 3el bruine suiker

Verwarm de oven voor op 190°C. Stoof de gekuiste stukjes rabarber in een pan op een hoog vuur samen met de suiker, boter, vanille en maïzena, tot de boter gesmolten is en alles goed mals is. Doe dit in een taartvorm (ongeveer 21cm doorsnede en 4cm hoog). Strooi nu bloem en bakpoeder (of gebruik zelfrijzende bloem) in een kom en wrijf er met je vingertoppen de in blokjes gesneden boter door. Blijf dit kneden tot het mengsel eruit ziet als grof broodkruim. Roer er met een vork de twee soorten suiker door en strooi dit mengsel over de rabarber in de taartvorm. Zorg dat de rabarber volledig bedekt is, zodat er niet teveel rabarber naar boven kan borrelen. Zet de taartvorm in een bakplaat om wat overloopt op te vangen en bak de crumble gedurende 35 à 45 minuten.