Krokante zalm met dipsaus (Libelle)

500g zalmfilet zonder graten * ½ bosje dille * sap van ½ citroen * 3el mosterd * 1 eidooier * 50g broodkruim * olie * peper en zout 200g zure room * ½ bosje bieslook * ½ bosje dille * 1el mosterd * 1el citroensap * peper en zout

Spoel de zalm met water, dep goed droog en snij in reepjes van ongeveer 3 op 1 cm. Meng de citroen met de mosterd, peper en zout en bestrijk er de stukjes zalm mee. Klop de eidooier los en haal de zalm erdoor. Snipper de dille heel fijn en meng met het broodkruim. Haal de stukjes zalm door het kruim tot ze mooi gepaneerd zijn. Bak ze kort in wat olie. Snij voor de dipsaus de dille en bieslook heel fijn en meng ze met de room, mosterd, een snuifje suiker en wat citroensap. Kruid met peper en zout.