Tagliatelle met pancetta

Voor 2 personen: 1 kleine courgette * 125g doperwtjes of sluimerwten * zout * 200g pancetta * 1el pesto * 125g ricotta * 250g tagliatelle * 25g parmezaankrullen

Was de courgette en snij ze vervolgens in plakjes. Bestrijk ze met een beetje olie en grill ze in de oven tot ze een mooi kleurtje krijgen. Blancheer de sluimerwten gedurende een tweetal minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en vervolgens uitlekken.

Bak de pancetta krokant. Je kan dit in de pan doen zonder vetstof, of in de microgolfoven. Zelf doe ik het af en toe op de tweede manier. Leg de sneetjes tussen twee vellen keukenrol op een bord, zet ze enkele seconden in de microgolfoven en ze zijn lekker krokant. Vermeng de pesto met de ricotta.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng ze meteen met de ricotta-pestosaus. Schep goed om. Verdeel de pasta over de borden, schep er vervolgens de groenten over en werk af met de krokante sneetjes pancetta en wat parmezaanse kaas.