Spaghetti met groene groenten en bacon

500g spaghetti * 100g Oud Brugge * 200g baconreepjes * 200g erwtjes * 2 courgettes * 1 ui * 2 bouillonblokjes met pesto * 2,5dl lichte room * peper * 8 blaadjes basilicum * 2el olijfolie

Snipper de ui en het basilicum fijn. Rasp de Oud Brugge. Snij de courgettes in blokjes van 0,5cm. Verhit 2el olijfolie in een pan en bak de ui glazig gedurende 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes en de bacon toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper. Breng intussen in een kookpot water aan de kook en voeg 1 bouillonblokje met pesto toe en laat de spaghetti 3 min. koken. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat nog 4 à 5 minuten koken. Doe de room en het tweede bouillonblokje met pesto (opgelost in 1dl heet water) biij de courgetteblokjes. Verwarm het geheel ongeveer 2 minuten en voeg vervolgens 50g geraspte Oud Brugge toe. Laat de pasta en de erwtjes uitlekken. Meng de saus onder de pasta. Verdeel de pasta over de borden en werk elk bord af met de rest van de Oud Brugge en het basilicum.