Gratin met prei en pasta (uit Libelle)

1 sjalot * olijfolie * 350g kalfsgehakt * (eventueel truffel uit blik, in blokjes) * muskaatnoot * peper en zout * 2 eieren * 30g geraspte kaas * 3 preistengels (wit) * boter * 2dl groentenbouillon * lasagnavellen

Fruit de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er vervolgens het gehakt bij en laat het rul bakken. Vermeng eventueel met de truffel. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Laat afkoelen. Roer er de eieren door en 30g geraspte kaas. Stoof het preiwit in ringetjes in wat boter. Schenk er 2dl hete groentebouillon bij en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Kook de lasagnavellen beetgaar in gezouten water. Laat ze drogen op een keukenhanddoek. Halveer ze, schep op elk stuk lasagna een flinke eetlepel van het gehaktmengsel en vouw ze dicht. Schep de helft van de prei in een lichtjes ingevette schotel. Leg er de pastakussentjes op en dek af met de rest van de prei. Bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven op 200°C.