Romige gnocchi met erwten en prosciutto (Kom gerechten – Veltman Uitgevers)

100g dunne plakken prosciutto * 3tl olie * 2 eieren * 2,5dl room * 40g geraspte parmezaanse kaas * 2el gehakte verse gladde peterselie * 1 el gehakt vers bieslook * 250g erwten, vers of uit de diepvries * 500g gnocchi

Snijd de prosciutto in repen van 5mm breed. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de prosciutto in 2min. krokant. Laat hem uitlekken op keukenpapier. Klop de eieren, room, parmezaanse kaas en kruiden goed door elkaar. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en laat de erwten 5 min. koken, tot ze net zacht zijn. Laat de pan op het vuur staan, schep de erwten eruit en doe ze bij het eiroommengsel. Giet er 60ml van het kookvocht bij en pureer de erwten grof met een aardappelstamper of vork. Doe de gnocchi in de pan met het kokend water en kook hem beetgaar. Laat hem goed uitlekken en doe hem weer in propere pan. Giet het ei-roommengsel erbij en verwarm alles op laag vuur. Roer ca. 30 sec. voorzichtig tot de gnocchi met saus is bedekt. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de pasta over warme borden. Verdeel de prosciutto erover en serveer meteen. (zorg dat de saus niet te heet wordt, want dan stolt het ei en ziet de saus eruit als roerei ! ! ! )