Blinde vinken in Kasteelbier (Colruyt)

2 blinde vinken * 100g gerookte spek in blokjes * 3 stronken witloof * 33cl kasteelbier (donker) * 1el boter * 1/4tl paprikapoeder * peper * maïzena

Laat de boter in en brede pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 minuten. Voeg er het grofgesneden witloof aan toe en roer om. Kruid met paprikapoeder en peper en laat gedurende 2 minuten stoven. Leg de blinde vinken op het witloof, blus met het Kasteelbier en breng aan de kook. Dek de pan af en laat gedurende 20 min. sudderen. Bind de saus vervolgens met de maïzena. Ik vond het eindresultaat iets te zout (spek) en zou daarom het spek na het bakken apart leggen en het pas voor het opdienen terug onder het gerecht mengen.