Pastei met tonijn / (uit Libelle)

pastei met tonijn

400g kruimeldeeg * 1 groot blik tonijn in eigen nat * 200g preiringen * 4 zongedroogde tomaatjes * 2 teentjes look * olijfolie * gedroogde basilicum * peper en zout * 1 eierdooier

Stoof de preiringen en de gesnipperde look vijf minuten in olijfolie. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken. Laat de tonijn uitlekker. Rol het deeg dun uit. Verdeel het in twee porties: een grote en een kleinere voor het deksel. Leg het grootste deel in een beboterd bakblik (of bekleed het met bakpapier). Verkruimel de tonijn. Vermeng hem met de prei en de tomaatjes. Breng op smaak met basilicum, peper en zout. Schep het mengsel in de bakvorm. Dek af met de kleine portie deeg. Druk de randen goed aan. Prik het deksel in met een vork. Doreer het met losgeklopte eierdooier. Bak de pastei ongeveer 40 minuten op 200°C. Laat een paar minuten afkoelen. Ontvorm en serveer lauw of warm.