Tomaten met tonijn (Libelle)

4 middelgrote tomaten * 75g tonijn in eigen nat * ½ el maïszetmeel * ½ dl visfond * ½ dl kokosmelk * 1/2dl room * 1el zacht kerriepoeder * peper en zout

Spoel de tomaten, snij er een kapje af en haal er zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze omgekeerd in een vergiet uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Roer het maïszetmeel los in de koude room. Doe er de kokosmelk en het kerriepoeder bij. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Voeg de verkruimelde tonijn toe aan de saus. Schep goed om. Vul de tomaten met de tonijncurry. Zet het kapje er weer bovenop. Zet de gevulde tomaten in een ovenchaal. Schenk er de visfond bij. Zet 30 minuten in het midden van de oven op 180°C.