Vispastei met erwten

250g aardappelen * 10g boter * 100g doperwten (diepvries) * 2 kleine wortels * 1/2 ui * olijfolie * 125 ml halfvolle melk * 150g zalmfilet * 100g kabeljauw of andere witte vis * bladspinazie (diepvries) ongeveer 100g * 65g grijze garnalen * ongeveer 1/5 tl mosterd * +/- 20g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappel, snijd ze in grote, gelijkmatige stukken en kook ze 15 minuten in een gezouten water. Giet ze af en stamp ze tot puree. Kruid eventueel met een beetje peper en zout en de boter. Laat de erwten ontdooien en uitlekken. Stamp ze door de puree.

Schil de wortelen en uien, snij ze in kleine stukjes. Stoof de groenten gedurende 15min. Roer af en toe om tot ze zacht zijn. Warm de melk op in een andere pan op matig vuur. Als de melk tegen de kook aan is, voeg je de in stukjes gesneden visfilet toe en kook ze in een tiental minuten gaar.

Meng de groenten en vis samen in de kookpot met het melkmengsel. Voeg er de spinazieblaadjes aan toe, kruid het mengsel naar eigen smaak en laat het door middel van maïzena inbinden. Voeg vervolgens ook de grijze garnalen, de mosterd en de geraspte kaas toe. Meng alles goed door elkaar vooraleer je het in een ovenschotel schept. Dek ten slotte af met de erwtenpuree, strijk deze goed glad en bak de pastei in ongeveer 30 minuten tot hij goudbruin is.