Zalmgratin met witloof en parmezaan - Libelle

400g zalmfilet * 8 stronkjes witloof * sap van 1/2 citroen * 400ml melk * 60g geraspte parmezaan * 40g boter, in blokjes * 1el extra * suiker * 25g maïszetmeel * nootmuskaat * peper en zout

Maak het witloof schoon. Halveer het overlangs. Doe het witloof in een pan, samen met het citroensap en de boterblokjes. Strooi er een snuifje suiker over en giet 100ml water erbij. Dek af en laat 20 minuten stoven tot het gaar is, maar nog wat krokant is.

Zoals je op de foto kan zien, moest het toen ik dit recept klaarmaakte een beetje vooruit gaan, dus ik heb de witloof gewoon in grove stukken gesneden.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zalm in blokjes. Los voor de saus het maïszetmeel op in wat koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Doe er het maïspapje bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Beboter een ovenschaal en leg er het witloof en de zalm in. Lepel er de saus over en bestrooi met de parmezaan. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.