Vishutsepot

600g vis (mengeling) – 100g gezouten spekblokjes –2 dikke aardappelen - 2 preien – 2 wortelen – 3 takjes witte selder – 2dl room – 2 à 3 afgestreken el bloem – 2 à 3 el boter – 1l visbouillon – 3takjes peterselie – 1tl tijm – 1 blaadje laurier – peper en zout

Snij het preiwit met een beetje groen in fijne reepjes. Snij de wortelen in fijne reepjes, de aardappelen in stukjes en de takjes selder fijn.Bak de spekreepjes krokant zonder boter in een tefalpan en zet ze opzij. Smelt 2el boter in een kookpan en bak er de stukjes prei, wortel, aardappel en selder in. Roer er de bloem door. Overgiet al roerend met de visbouillon en kruid met tijm en laurier. Leg de stukken vis op de groenten in de kookpan en laat garen gedurende 20 minuten met het deksel op de kookpan. Voeg 2 dl room en de spekblokjes toe. Laat alles goed opwarmen en kruid met peper en zout. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en dien onmiddellijk op.