Curry van rode garnalen en mango (Nigella Express / Contact Uitgeverij)

1el wokolie * 2tl vissaus (nam pla) * 1 lente-ui (in ringen) * 1½ el rode Thaïse currypasta * ½ bakje kokosmelk (2dl in totaal) * 2,5dl kippenbouillon * 350g blokjes pompoen en zoete aardappel * 150g mango (blokjes) * 1 pak king prawns * 1tl limoensap * 3 tot 4 el verse gehakte koriander

Verhit de wokolie in een grote koekenpan met dikke bodem en bak de plakjes lente-ui een minuut. Doe er dan de currypasta bij. Klop er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus door en breng dit alles aan de kook. Doe er de blokjes pompoen en zoete aardappel bij en houd het mengsel met het deksel schuin op de pan ongeveer 15min. tegen de kook aan, of tot alles zacht is. Spoel de garnalen onder de koude kraan om restjes ijs kwijt te raken, laat ze uitlekken en laat ze in de pan vallen. Laat de saus weer aan de kook komen. Voeg er dan het limoensap en de blokjes mango aan toe en laat de curry nog ongeveer een minuut koken, tot de garnalen gaar zijn. Schep voor het serveren de curry over gekookte rijst of over brede rijstnoedels en strooi er de gehakte koriander over.