Gevulde tomaten met zalm (Libelle)

4 middelgrote tomaten * 2 sjalotten * 2 teentjes knoflook * 200g verse zalmfilet * 1 ei * olijfolie * 4el gemalen kaas * 1 bakje waterkers * 2el gehakte bladpeterselie * peper en zout

Spoel de tomaten, snij er het kapje af en haal er zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze vervolgens omgekeerd uitlekken. Pel de sjalotjes en de knoflook, snipper ze en snij ook de helft van de waterkers fijn. Snij de visfilets in hapklare stukken. Fruit de sjalot in 1 el olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe samen met de vis. Laat 3 minuten bakken op een middelhoog vuur. Meng de peterselie, de gesnipperde waterkers, de gemalen kaas en het losgeklopte eitje in een kom. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de tomaten. Zet er het kapje weer op. Zet de tomaten in een licht ingevette ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze 20 à 25 minuten in de oven op 200°C. Leg er daarna de rest van de waterkers bij en serveer.