Bevroren chocoladetruffels (Nigella Lawson / Voor altijd zomer)

150g pure chocolade met minstens 70% vaste cacaobestanddelen * 2dl slagroom * 4el Bailey’s Irish Cream * 5el cacao

Breek de chocolade in kleine stukjes, doe die samen met 1dl van de room in een pan en laat ze op laag vuur smelten. Doe het mengsel over in een kom, giet de Bailey’s erbij en laat het mengsel afkoelen. Klop de resterende slagroom op tot hij in zachte pieken blijft staan en spatel de room door het afgekoelde chocolademengsel. Laat het nu minstens een uur in de koelkast uitharden voordat je de balletjes draait. Draai de balletjes manueel en bestuif ze vervolgens door ze door de cacao te rollen. Leg de balletjes in een bakblik en zet dat in de vriezer. Je kan ze best niet te lang vooraf make, omdat de chocoladesmaak in de vriezer achteruitgaat. Haal ze niet langer dan 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. De ergste kou moet eraf, maar ze moeten zeker niet tot een weke massa ontdooien.