Lemon Pie

kruimeldeeg * 4 eieren * 150g suiker * sap van een halve citroen * 3g gelatine (1 vel) * 200g frambozen * 20cl slagroom * zout

Leg het kruimeldeeg in een hoge bakvorm. Prik de deegbodem in. Leg er bakpapier op en daar boven bakbonen. Bak de taartbodem zo gedurende 20min. op 180°C. Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de bodem afkoelen. Laat de gelatine weken in koud water. Splits de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met 100g fijne suiker en het citroensap. Verwarm dit au bain marie (niet laten koken). Blijf kloppen tot het als een lint afloopt. Neem de kom uit het water, voeg de gelatine toe en roer tot ze volledig is opgelost. Zet gedurende 1 uur in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het eiwit door de citroencrème. Vermeng met de frambozen. Schep dit in de taartbodem en werk af met de slagroom.