Bananentaart met amandel

bananentaart

2 rijpe bananen * 1 rol bladerdeeg * 50g zachte boter * 50g fijne suiker + wat extra * 1 ei * 60g amandelpoeder

Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de boter samen met de suiker tot een zachte romige massa. Meng het ei met het amandelpoeder en roer het vervolgens door het botermengsel. Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrijk de taartbodem vervolgens met het amandelmengsel.

Bak de taart gedurende 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster vooraleer je ze ontvormt. Schil de bananen en snij in fijne plakjes. Verdeel deze over de taart. Bestrooi met wat extra suiker of werk af met een gelei.

Deze taart is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld abrikozen. Wanneer je deze klaarmaakt mag je het fruit al op de taart leggen vooraleer ze in de oven gaat.

Maar ook met druiven, aardbeien, bessen, frambozen, peer, ....

Zelf zou ik de temperatuur na 2/3de van de baktijd verlagen naar 180°C, want ik vond dat het bladerdeeg iets te donker kleurde tijdens de bakken.