Chocolade-perentaart

Deeg: 60g zachte boter + wat extra * 140g bloem + wat extra * 50g suiker * 2 eidooiers * springvorm

Vulling: 3 rijpe peren * 75g boter * 75g bruine rietsuiker * ei * 75g bloem * 20g amandelpoeder * ½ tl bakpoeder * 25g cacaopoeder * 50ml melk * poedersuiker

Kneed de boter met de bloem, de suiker en de eidooiers tot een soepel deeg. Maak er een bal van. Wikkel de bal in plasticfolie en zet 30 minuten koel weg. Rol het deeg rond uit op een met bloem besteven werkvlak. Beboter een springvorm en leg er het deeg in. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de peren, halveer ze overlangs en verwijder het klokhuis. Roer de boter romig met de suiker. Roer er het ei door. Voeg dan de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder en de melk toe en roer glad. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Schik er de peren op, met de bolle kant naar boven, en druk lichtjes aan. Zet 45 minuten in de oven. Dek na een halfuur af met aluminiumfolie. Laat even afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.