Zwarte Woudtaart

6 eieren * 75g cacaopoeder * 200g fijne suiker * 60g bloem * 150g boter / 500g krieken * 100g fijne suiker * 1dl kirsch * 4dl room * 50g bloemsuiker * 200g chocoladeschilfers

Klop de eieren met de fijne suiker tot het volume verdrievoudigd is. Spatel er de gezeefde bloem en de cacao door. Laat de boter smelten en afkoelen. Roer ze vervolgens voorzichtig door het deeg. Verdeel het deeg in drie beboterde en met bloem bestrooide (of gebruik bakpapier) springvormen (doorsnee 18cm). (Of gebruik 1 hoge springvorm en snij de biscuit nadien horizontaal in drie delen) Bak gedurende 15 minuten op 180°C. (Baktijd aanpassen als je in één vorm bakt!) Ontvorm en laat volledig afkoelen. Zeef de krieken en bewaar de siroop. Verwarm hem met de helft van het poedersuiker , tot de suiker gesmolten is. Voeg de helft van de kirsch toe. Klop de slagroom met de rest van de bloemsuiker. Voeg ook de rest van de kirsch aan de room toe. Schep op elke schijf biscuit een paar lepels kriekensiroop en laat dit intrekken. Smeer er vervolgens een laag room op en leg er een paar krieken op. Dek dit af met de volgende biscuit en herhaal het nadien nog een keer. Werk de bovenkant af met room (geen krieken) en chocoladeschilfers.