Sachertaart

125g boter * 110g witte basterdsuiker * 4 eieren gesplitst * 125g pure chocolade (gesmolten en afgekoeld) * 90g bloem * 2el abrikozenjam / 150g pure chocolade * 60ml slagroom

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm van 20cm in. Bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier. Klop de boter en suiker licht en romig. Voeg de eidooiers in beetjes toe, na elk deel goed kloppen. Klop de chocolade erdoor.Schep met een metalen lepel de gezeefde bloem erdoor. Klop met de mixer de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Schep met een metalen lepel de eiwitten door het chocolademengsel. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en strijk het glad. Bak de taart 40 minuten of iets langer tot hij gaar is. Laat de taart 15 min. in de bakvorm rusten: stort hem op een rooster en laat hem afkoelen. Verwarm de jam in een pan tot hij vloeibaar is. Zeef de jam. Leg de cake ondersteboven op een rooster en smeer de jam erop. Verhit voor de crème de chocolade en room al roerend op een laag vuur, tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Van het vuur halen en even laten afkoelen. Verdeel de chocoladecrème gelijkmatig over de taart. Houd 2 el crème achter. Spuit daarvan met een spuitzak het woord 'Sacher' op de taart. Laat de glazuur opstijven.

4