Chocoladetaart met glazuur (Libelle)

200g pure chocolade * 100g boter * 125g fijne suiker * 100g zelfrijzende bloem * 4 eieren * boter en bloem voor de vorm / 200g pure chocolade * 1,5dl room * 60g boter / eventueel aardbeien en chocoladekrullen

Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een pannetje en laat smelten in een warmwaterbad. Neem de pan uit het waterbad. Voeg de boter, in vlokjes, toe en roer er de suiker en gezeefde bloem door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Beboter een springvorm, bestuif 'm met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven (170°C) Doe voor het glazuur de chocolade met de room in een pannetje en laat au bain marie smelten. Voeg er de boter aan toe en roer tot de boter volledig opgenomen is. Schenk het glazuur over de ontvormde en afgekoelde taart en laat opstijven. Afwerken kan met chocoladekrullen langs de onderkant van de taart en halve aardbeien (of ander fruit) in een cirkel op de taart.