Rijsttaart

100g rijst * 1/2l melk * 1 mespunt zout * merg van vanillestokje * 2 losgeklopte eieren * 60g suiker * 1el maïszetmeel * 50g boter * Deeg: 250g bloem * 1 mespunt zout * 15g verse gist * 25g basterdsuiker * 25g boter * 1 ei * 1,5dl melk

Was de rijst, laat goed uitlekken .Breng de melk aan de kook en voeg al roerend de rijst, het zout en het vanillemerg toe. Laat het uitgeschraapte vanillestokje meekoken, voor extra smaak. Laat 1 uur zachtjes koken op laag vuur, met deksel. Roer af en toe. Klop de eieren los en meng er de suiker en het maïszetmeel (opgelost in wat water) door. Roer dit mengsel met 50g boter door de warme rijstebrij, haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Zeef voor het deeg de bloem en mespunt zout. Verwarm 1,5dl melk. Los de verse gist op in een scheutje lauwe melk en doe dit bij de bloem. Voeg de suiker, boter in kleine stukjes en het ei toe. Kneed en doe er in straaltjes de rest van de lauwe melk bij tot je een mooi deeg krijgt. Laat dit één uur rijzen. Beboter een taartvorm. Kneed het deeg nog even goed door en rol het uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm. Leeg het in de vorm en laat het deeg nog een half uur rijzen. Schep er dan de rijstebrij in. Bak in 1 uur goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat ten minste 1 uur afkoelen in de vorm.