Paastaart met mousse van witte chocolade

250g bloem * 2tl bakpoeder * ½ tl zout * 120g zachte boter * 300g kristalsuiker * 1tl vanille-extract * 3 eieren * 240ml melk * 1tl azijn * 1tl bakpoeder * boter en bloem voor de vorm.

Mousse: 250g witte chocolade * 2el melk * 4 eiwitten * 4dl room * 2el poedersuiker

Maak de mousse. Smelt de in stukjes gebroken chocolade met 2el melk au bain-marie of in de microgolfoven. Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de room stijf. Meng de room met de gesmolten chocolade. Spatel er dan de eiwitten door. Laat opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C.Vet een springvorm van 24cm diameter in met boter en bestuif met bloem. Zeef de bloem met 1tl bakpoeder. Meng er het zout door. Klop de zachte boter met de kristalsuiker en het vanille-extract tot een crème. Klop er één voor één de eieren door. Meng dan afwisselend de bloem en de melk door het beslag. Roer het resterende bakpoeder los met de azijn, tot het papje begint te bruisen. Doe ook dit bij het beslag. Doe het beslag in de vorm en zet de taart 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Bestrijk de onderste helft met witte chocolademousse. Zet de bovenste helft er weer op. Bestrijk de hele taart met mousse.