Truffeltaart met witte chocoladekoekjes / Colruyt

200g pure chocolade * 100g witte chocolade * 1,5dl + 2el lichte room * 3 eieren * 5el bloemsuiker * 2el bresiliennenootjes * 3 blaadjes gelatine

Laat de gelatineblaadjes even weken in een ruime kom water. Breng intussen 1,5dl lichte room aan de kook in een kookpan. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatinebladjes in op. Laat er de pure chocolade al roerend in smelten. Klop de 3 eierdooiers met de bloemsuiker schuimig en roer door de chocolade. Klop de drie eiwitten tot zeer stevige sneeuw en schep dit er ook voorzichtig onder. Leg een vel plasticfolie in een ronde of rechthoekige vorm en laat de plastic over de rand hangen. Giet er de chocolademengeling in. Zet minstens 6u in de koelkast. Smelt de witte chocolade samen met 2el lichte room in een kookpan au bain marie. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en strijk er de gesmolten witte chocolade op uit, tot koekjes van enkele mm dik. Strooi er wat bresiliennenootjes over en zet koel weg. Til de truffeltaart met behulp van de folie uit de vorm en snij in partjes. Versier met de opgesteven en gesneden chocoladekoekjes.